Er Du lige begyndt på et universitetet. Bor du i egen bolig langt væk fra dine forældres luksus. Har du ingen indtjening udover den lille klat SU du får hver måned. Så kan du måske få nytte af dagens indlæg. Jeg har opsat 8 fantastiske sparetips. Perfekt til den sultne studerende.

 

1. Læg et budget

Det lyder måske tørt og intetsigende  for dig og du har måske aldrig arbejdet med et budget før. Det skal dog ikke slå dig ud. Ved at holde styr på dine finanser har du et bedre overblik over hvad du har til rådighed. At leve på minus i slutningen af måneden er ikke sjovt. Det stresser i hverdagen og går ud over din studiegang. Smid dine bekymringer væk ved at opsætte et budget.

2. Tjek dine forsikringerne igennem

Det er ikke sikkert at du har denne post. Der er mange forsikringer at vælge imellem og spørgsmålet er altid, hvorvidt du har brug for dem. Indboforsikring kan være omsonst uden inventar af værdi. Skulle uheldet være ude har du selvfølgelig mistet alt – Men det er chancen man tager. Livsforsikring som studerende ser jeg ligeledes ikke som et nødvendigt krav. Statistisk set så har du jo mange år tilbage at ordne sådanne kedelige detaljer. En ulykkeforsikring skal du dog aldrig lade gå din næse forbi. Det er den mest basale form for forsikring, og vi kommer alle ud for ulykker i vores færden gennem livet. Undersøg markedet og find den bedste pris. Tit kan man finde utrolig billige forskikringer målrettet mod studerende.

3. Lav en madplan

Lav en ugeplan for hvad du skal have at spise. Gå gerne i detaljer, så du ved præcis hvad der skal handles ind. Sørg for at få morgenmad, middagsmad og aftensmad dækket af hver dag.  Det er vigtig at du ikke går sulten rundt. Det svækker koncentrationen og hjælper ingen. Planlæg gerne mellemmåltiderne ind også, så du har et buffer til de dage, hvor du er mere sulten.

4. Spar penge på dine dagligvarer

Gå en tur forbi dine lokale købmandsforretninger på vej hjem fra Univeristet og tag deres ugeblad med hjem. Gå dem igennem for fantastiske tilbud og planlæg din indløbsrute derefter. Er der visse produkter, som du ved altid er på tilbud, men som du ikke kan finde. Overvej så om det er nødvendigt at købe dem. Vent eventuel til næste uge, hvor de igen er på tilbud. Du kan eventuel spare de penge der skulle være brugt på at købe dobbelt ind af varen, så du undgår at skulle undvære i fremtiden. Køb ikke junkfood og ligende – Det tærer på økonomien og er ikke det værd. Har du lysten til fast-food så lav det selv. Du sparer masser af penge og får en betydelig større portion.

5. Undgå impulskøb

Når du er ude at handle, så hold dig til din indkøbsliste. Falder du over noget som du gerne vil have, så vent til du kommer hjem. Skriv det ned på et stykke papir og vent et par dage. Kom tilbage til papiret og afgør da, om det er et køb du skal have på din indkøbsliste fremover. Impulskøb kan hurtigt og nemt være årsagen til en tom lomme sidst på måneden. Hold derfor altid øje med dit forbrug og følg listen.

6. Se efter studenter-rabat

Flere og flere butikker tilbyder rabat til studerende. Der kan være gode penge at spare. Det eneste du skal gøre er at hive dit studenter kort op af lommen og spørge. er du i tvivl om en butik tilbyder rabat, så spørg endelig. Det skader ikke og kan kun vægge en lille samtale, om hvor hård et liv man som studerende har.

7. Spar på transporten

Stop med klippekort og des lige. Køb et årskort fra starten af. Det kan godt være det er en klækkelig omkostning men pengene tjener sig selv ind som dagene går. Du kan jo også bruge kortet til at komme frem og tilbage i fritiden. Det kan løbe op i rigtig mange penge.

8. Køb brugt – og sælg det du ikke bruger

Køb gerne brugt – Det er ikke en tabt kamp for sjælen. De penge du sparer på genbrug kan du lægge til side eller investere i noget du virkelig gerne vil have i fremtiden. Sælg desuden ting du ikke bruger. Hvorfor have rod liggende, som blot er der for at samle støv. Sælg sælg sælg.

Hvis du har brug for flere sparetips og råd kan du kigge lidt rundt på resten af vores hjemmeside. Det kan jo være der er noget som falder i dit øje.

9. Køb på nettet – der er gode penge at hente. 

Køb dine hygiejne og dagligdags-ting på nettet. Produkter som, Gillette barberblade, tandbørster og tandbørstehoveder kan du spare mange penge på, hvis du køber lidt større ind og handler på nogle af nettets billigste hjemmesider. Til ovenstående anbefaler vi hjemmesiden Bezzer.dk, som faktisk har utrolig mange produkter til billige penge. Så er du i nød, så køb alle dine toiletsager mm. online.