Surfing er kendt fra film, og betragtes af mange som en sej sport. Alligevel er mange af den opfattelse, at man ikke kan surfe i Danmark på grund af vind og vandet. Men faktisk har vi i Danmark nogle rigtig fine forhold at surfe under, og der er i nogle områder som for eksempel Klitmøller og Hvide Sande ved at opstå en decideret surferkultur. Der er også godt gang i surfingen flere steder på Sjælland, hvor mulighederne for surfing er store i både Tisvilde og i og omkring Roskilde Fjord.

Faktisk behøver den traditionelle måde at surfe, hvor du har et skimboard eller bodyboard, ikke at koste det hvide øjnene. Man kan få et rigtigt fornuftigt board ned til 300 kroner. Så er det bare på med badeshortsne, eventuelt en våddragt og så en tur i bølgen blå.

Der er begyndt at opstå flere og flere surfklubber i Danmark, hvor kulturen så småt er ved at udvikle sig i den positive retning. Har du et konkurrencegen, bliver der arrangeret turneringer rundt omkring i landet, hvor du kan konkurrere mod surfere fra hele Danmark.

Kombiner surfing og ferien

Har du økonomi til at rejse om sommeren, er det oplagt at kombinere sommerferien væk fra studierne med en ferie, hvor der er gode surferforhold. England er blandt andet kendt for at have flere gode kyster, hvor vinden skaber gode bølger, der virkelig kan få fart i brættet. Selvfølgelig er det også værd at nævne Australien, men prisen for en rejse hertil er noget højere end til England. Dog vil du uden tvivl få en oplevelse ud over det sædvanlige og en ferie, som du sent vil glemme.

Kom billigt i gang med surfing

Som tidligere nævnt behøver surfing ikke at koste en formue og et sted, hvor du kan komme billigt i gang er hos den online danske surfbutik www.surf-zone.dk.

Surfer on a Wave