Som studerende og unge mennesker kender vi nok alle sammen det med, at der til tider kan være travlt, og 24 timer i døgnet er ganske enkelt nok, hvis man gerne vil nå både, lektier, venner, sport, kæreste med mere. En måde at løse dette problem på er ved at være effektiv og planlægge sin tid. Ganske enkelt udføre opgaverne hurtigt og cost optimization din arbejdsindsats.

En måde man kan gøre dette på er for eksempel at lave en ugeplan og en to-do liste. Hver søndag aften sætter du dig ned og planlægger ugen. Hvad er de vigtigste mål for ugen, og hvad skal nåes. Hvilke opgaver er der? Sørg for at være realistisk og tænk over, hvor meget du i virkeligheden kan nå. En god ide er at skrive et timeestimat på for lang tid det cirka vil tage dig at løse opgaven. På denne måde kan du nemmere flette den sammen med hverdagen.

En god måde at holde styr på sin to-do liste på er ved at lave et ark med 3 faner: Opgaver, i gang og færdig. For hver opgave sætter du en post-it, med opgave,  projekt og timeestimat. Du kan nu flytte post-it sedlen alt efter, hvor langt du er på opgaven. Det giver en god visuel virkning, da du langsomt kan se flere og flere opgaver kommer over i feltet færdig.

Apps til at øge din effektivitet

Der findes også en række apps og programmer, der kan være med til at øge din effektivitet. Du får her 3 udvalgte:

Todoist:

Super app til at holde styr på dine opgaver. Du kan dele forskellige projekter med andre, og det er nemt at overskue.

Wunderlist

En af de mest populære produktivitetsapps overhoved. Wunderlist har et rigtig fedt design og er nemt at overskue og planlægge. Del nemt dine opgaver med andre brugere.

Evernote

Evernote er en online notesbog, hvor du også kan lave dine to-do lister. Fungerer en anelse mere primitivt end Wunderlist og Todoist.