Som studerende er økonomien presset, og derfor er der mange oplagte ting at spare på. Man bør derfor som studerende vide, hvor man bør spare, og hvor man ikke bør spare. I denne artikel får du konkrete råd tid, hvad du bør gøre selv, eller som du bør få andre til at gøre.

Gøre rent

At gøre rent piner mange unge studerende, og det ses da også tydeligt i diverse ungdomslejligheder over hele landet. Rengøring er ikke vanvittigt dyrt, men det er det på et SU- budget. Derfor er det noget, som du bør gøre løbende selv. Noget der virker for mange unge, er at have en fast dag i ugen, hvor der er en større rengøring end i hverdagene. På denne måde kan man lidt bedre tillade sig at “slacke” i hverdagene, hvor der jo er andre vigtige ting som lektier og afleveringer, at se til.

Vinduespudsning

Er du en af de unge mennesker, der bor i rækkehus eller i en bolig med andre unge? Så kender du helt sikkert også til problematikken, når vinduerne skal pudses. Dog bliver det hurtigt dyrt, hvis du eksempelvis skal have en vinduespudser århus, der skal komme ud at pudse dine vinduer, kan det hurtigt blive dyrt på et SU-budget.

Madlavning

En af de største synder for studerende er fastfood. Det er dyrt, og så er det usundt. Mange unge er faktisk slet ikke klar over, hvor mange penge der er at spare hver måned, hvis man selv laver sin mad. En pizza bliver hurtig dyr, og det gør den også flere gange om måneden. Derfor bør du lave en madplan, hvor du ved, hvad du skal lave hvornår. Bor du i kollektiv eller studiebolig, kan i jo eventuelt skiftes om at lave maden og handle ind. Så bliver det hele ikke så uoverskueligt.

Vi håber, at du kunne bruge artiklen til noget, og at du får sparet nogle penge!