tyveri

Selvom man som studere, kan der sagtens komme indbrud i ens lejlighed eller på kollegieværelset. Det er ikke rart at have indbrud, og som studerende risikere du at miste kostbare ejendele som for eksempel smykker, billeder med mere. I denne guide kommer vi med nogle konkrete råd, du nemt kan tage i brug for at beskytte din studiebolig mod indbrud – også på studiebudget.

Husk at låse døren efter dig

Bor du på kollegie, kan det være meget fristende ikke at låse døren, når du skal ud i køkkenet efter mad. Det bør du gøre, da indbrudstyve ofte er hurtige og snildt ville kunne nå at gennemrode dit værelse på bare 5-10 minutter. Man hører også om beboere på kollegier, som stjæler fra hinanden. Dette bør du prøve at undgå, og det kan du gøre ved at låse døren efter dig.

Anskaf et alarmsystem

En tyverialarm er et rigtig effektivt værktøj til at stoppe en indbrudstyv, da du tager ham på fersk gerning. Mange er dog af den opfattelse, at alarmer er enormt dyre, men det behøver de faktisk slet ikke at være. Man kan få en tyverialarm til noget, der ligner 2000, og det er en god investering, hvis du bor et særligt udsat sted.

Lad lyset brænde

Er du ikke hjemme en aften eller nat, kan det være en god idé at lade lyset brænde. Det får det til at ligne, at der er nogle hjemme i din bolig, og det kan være med til at skræmme potentielle indbrudstyve væk. Ønsker du at gøre det mere levende, kan du eventuelt lade dit tv brænde, hvis du har sådan et.

Post først dine rejser, når du kommer hjem

Hvis du skriver på din Facebook-profil, at du er væk i en bestemt periode, kan dette hurtigt sprede sig til de forkerte kredse. Derfor bør du først dele dine ferieminder, når du er hjemme igen, så du ikke risikerer at komme hjem til ubudne gæster.

Vi håber, du kunne bruge denne artikel.