Mange unge overtager en studiebolig, der skal males engang, før den er klar til at blive overtaget. Andre er så heldige, at flytte ind til en helt klar bolig, der skal være et trygt hjem over det næste stykke tid. Det er svært at finde en studiebolig i de større byer som Århus og København, og derfor er mange nødt til at tage, hvad de kan få.

Du får i denne artikel en række gode råd, når du skal til at male.

Husk at dække rigtigt af

Alfa omega når du skal til at male din studiebolig er, at du får dækket rigtigt af. Der er ikke noget værre end at skulle til at fjerne spildt maling igen. Maler du på trægulv, kan det være en rigtig fin idé at dække af med pap. Maler du derimod på et gulvtæppe, anbefaler vi at benytte plastik, da der hurtigt går hul i papir, når det ligger på gulvtæppe. Husk at tape din overdækning godt til med malertape, så det bliver liggende. Hvis du skal male din lejlighed, når du er flyttet ind, anbefaler vi også, at du rykker dine møbler ind i midten af det rum, du skal male i, så det ikke bliver en labyrint at svinge penslen.

ungmaler

Rengøring

Husk altid at rengøre dine vægge, inden du begynder at male. Ellers risikerer du, at male oven i støv, og det er ikke pænt.

Mal i godt lys

Optimalt er det aller bedst at male ved højlys dag, så du har god belysning. Er dette ikke en mulighed for dig, skal du lyse rummet godt op med malerlamper, så du maler ens i rummene.

Benyt den rigtige maling

Efter du har fundet ud af, hvilken farve du ønsker på væggene, skal du være sikker på, at du vælger den rigtige maling. Det går eksempelvis ikke, at du maler med træmaling, når du rigtig skulle have brugt loftmaling. Spørg eventuelt en ekspert, der hvor du køber din maling, inden du går i gang.

Vi håber, du kunne bruge vores guide! Og held og lykke med det!