Det kan være et mareridt at finde en studiebolig, for os studerende i de større byer i Danmark. Særligt i Aarhus og København, hvor der hvert år myldrer studerende til, som må opgive at finde noget og starte ud i et telt på en campingplads.

Men er ny livsstil er på vej til Danmark – og den kan måske løse det evige boligproblem. Livsstilen hedder “Compact living” og tankegangen bygger på at bo småt men samtidig fleksibelt og miljøvenligt.

Boligerne er en form for minihuse, som har alt det, som normalt er i et hjem. Her er både køkken, bad, soveværelse, terrasse og du kan sågar plante din urtehave på taget. Husene kan flyttes rundt og kombineres som man vil og så er de miljøvenlige. Får man derfor arbejde uden for byen efter uddannelse, rykker man i princippet bare op og tager boligen med sig.

addaroom

Der er endnu ikke særlig mange danske firmaer, som tilbyder boliger til netop denne livsstil, men ét af de firmaer som gør er Add a Room. Deres huse er af højeste kvalitet på markedet og lavet i et genialt design, som gør det muligt at forbinde og kombinere de forskellige moduler på kryds og tværs. For os studerende er det en ideel løsning, som gør det muligt at bo billigt og samtidig giver os muligheden for senere at udbygge boligen med flere moduler, så man kan bo flere sammen, eller udvide, når man en dag er færdig og skal stifte familie.

Den nye hustype er langt billigere end at skulle ud og investere i en lejlighed i byen. Og den giver os friheden til ikke kun at udvide boligen, men også flytte den med os.