i Danmark får vi færre og færre børn. Vi får på nuværende tidspunkt 1.7 børn i gennemsnit, også selvom at vi gerne vil have flere. Det skyldes at vi går alt for sent igang med at få børn. Lysten til karriere skubber valget til side. Det er undrende, da der faktisk er klare fordele ved at få sine børn tidligt i sit liv. Er du en af de fantastiske studerende, som jonglerer studielivet med rollen som forældre, kan du via dette indlæg få nyttig viden, samt et par tips til hvor du kan spare på pengepungen.

Det første der er værd at tage i mente er, at du som studerende er meget mere fleksibel. Du bestemmer i højere grad, hvorledes du bruger din tid end folk der har fuldtidsarbejde. Derfor vil din tid sammen med dit barn være optimeret, og du kan altid skemalægge eventuel fritid til at lave dine studieopgaver. Du er som ung også bedre til at overskue søvnmangel, idet din restitituinstid er reduceret. Møder du op på skolen lettere træt vil det ikke have direkte konsekvenser, som en arbejdsgiver der føler sig utilfreds med din indsats.

Det næste som er værd at nævne er at du bliver meget mere struktureret, hvis du har børn i en tidlig alder. Det går ikke længere at sidde oppe i de lange kolde nattetimer og skrive dine opgaver. Prioritering og skemalæggeles er en naturlig del af det at være forældre – Et aspekt du klart kan gøre brug af til at optimere din studietid.

Du kan desuden spare penge på bolig, da du som studerende er egnet til at have studiebolig. Der er selvfølgelig en øget SU i samme omfang, men det skal dog ikke ses som værende ens bedste situation. SU vil altid være at leve på skrabende vilkår – Heldigvis har du ikke tiden til at gå i byen i utide, så du sparer en god mængde penge normalt brugt på sociale aftenlige aktiviteter. Disse kan du bruge på eksempelvis ballerina sko til piger, hvis du da har en pige. Børnesko kan være dyre, og det er derfor altid en god ide at købe sko som passer til så mange lejligheder som muligt. Ballerina sko er mode verdenens blå Jeans, da de passer til enhver situation, alt efter hvilket design man køber. Det er desuden børnesko som er utrolig billige i forhold til klassiske børnesko, til trods for at de er utrolig populære.  Du kan også vælge at spare op til din kommende liv efter studiet. Når din uddannelse er slut har du nemmere ved at få job, da du ikke bliver krydset af som en potentiel barselsag.  Flere arbejdsgivere ser på modne kvinder i 30 års alderen som en potentiel barsel, og vælger derfor vedkommende fra.